- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Njoki s umakom od paprike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od paprike.
Njoki s umakom od vrhnja i paprike, posipani prženom slaninom, jelo je za svaku priliku. Brzo i jednostavno, ali i jako, jako fino. Dobar tek!
Njoki s umakom od paprike - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od paprike. - njoki, svježa žuta paprika, vrhnje za kuhanje, panceta, luk, goveđi temeljac (iz kocke), mediteranske trave, bosiljak (svježeg), sol i papar, Prije svega, u dosta vrele i posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme, u sjekač stavimo polovicu paprike narezane na kockice, dodamo grubo narezan luk, ulijemo juhu, dodamo mješavinu mediteranskih začina i izradimo u kašu. ; U zagrijanu tavu stavimo narezanu pancetu, kratko popržimo i izvadimo na stranu. ; U tavu, na masnoću od prženja dodamo kašu od povrća, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok tekućina malo na reducira. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostale kockice paprike, listove bosiljka narezane na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute. ; U gotov umak umiješamo kuhane i ocijeđene njoke, premjestimo ih na tanjur, posipamo listićima pržene pancete i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 500 g
- svježa žuta paprika, 1
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- pancete, 4 kriške
- luk, 1 glavica
- goveđi temeljac, 100 ml iz kocke
- mediteranske trave, 1/2 žličice
- bosiljak, 10 listova svježeg
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, u dosta vrele i posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme, u sjekač stavimo polovicu paprike narezane na kockice, dodamo grubo narezan luk, ulijemo juhu, dodamo mješavinu mediteranskih začina i izradimo u kašu.
- U zagrijanu tavu stavimo narezanu pancetu, kratko popržimo i izvadimo na stranu.
- U tavu, na masnoću od prženja dodamo kašu od povrća, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok tekućina malo na reducira.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostale kockice paprike, listove bosiljka narezane na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute.
- U gotov umak umiješamo kuhane i ocijeđene njoke, premjestimo ih na tanjur, posipamo listićima pržene pancete i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |