- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta za zaljubljene
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu za zaljubljene.
Moćna torta za zaljubljene s lješnjacima i džemom od suhe smokve i naranče će sigurno podići raspoloženje i dati potrebnu energiju za ono što slijedi.
Torta za zaljubljene - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu za zaljubljene. - maslac, šećer, limun, jaje, mlijeko, voćna rakija (ili likera od naranče), lješnjaci (mljevenih), kakao (u prahu), cimet (u prahu), brašno (namjenskog), prašak za pecivo, džem od suhe smokve s narančom, šećer u prahu, U zdjelu s omekšalim maslacem dodamo umućeno jaje, ulijemo voćnu rakiju, mlijeko, naribanu koricu limuna i sve dobro izmiješamo. ; Zatim uz stalno miješanje, postupno dodajemo šećer, mljevene pržene lješnjake, kakao u prahu i cimet u prahu. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu, postupno i uz stalno miješanje, dodamo mješavinu brašna i praška za pečenje. ; Potom smjesu premjestimo na dasku, još malo izradimo rukom, oblikujemo u kuglu, vratimo u zdjelu, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji jedan sat. ; Ohlađeno tijesto razvaljamo na debljinu 5 milimetara i njime obložimo kalup za torte. ; Tijesto u kalupu nadjenemo džemom, od viška tijesta izrežemo srca modelom za izrezivanje, i složimo ih po džemu. ; Ovako pripremljenu tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 50-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, premjestimo na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 120 g
- šećer, 250 g
- limun, 1
- jaje, 1
- mlijeko, 90 ml
- voćna rakija, 50 ml ili likera od naranče
- lješnjaci, 150 g mljevenih
- kakao, 2 žlice u prahu
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- brašno, 350 g namjenskog
- prašak za pecivo, 1 vrećica
- džem od suhe smokve s narančom, 250 g
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s omekšalim maslacem dodamo umućeno jaje, ulijemo voćnu rakiju, mlijeko, naribanu koricu limuna i sve dobro izmiješamo.
- Zatim uz stalno miješanje, postupno dodajemo šećer, mljevene pržene lješnjake, kakao u prahu i cimet u prahu.
- Kada smo dobili jednoličnu smjesu, postupno i uz stalno miješanje, dodamo mješavinu brašna i praška za pečenje.
- Potom smjesu premjestimo na dasku, još malo izradimo rukom, oblikujemo u kuglu, vratimo u zdjelu, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji jedan sat.
- Ohlađeno tijesto razvaljamo na debljinu 5 milimetara i njime obložimo kalup za torte.
- Tijesto u kalupu nadjenemo džemom, od viška tijesta izrežemo srca modelom za izrezivanje, i složimo ih po džemu.
- Ovako pripremljenu tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 50-ak minuta.
- Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, premjestimo na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |