Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Talijanska Pasta Primavera će probuditi nepce novim okusom

Talijanski specijaliteti su česti odabir laganih ljetnih obroka, a kad su uz to još i zdravi i finog okusa, onda je obrok prava poslastica. Ovaj recept za dvoje stvoren je za večernje uživanje...

VIDEO

Sastojci: 50 g bosiljka, 1 režanj češnjaka, 30 g parmezana, 225 ml maslinova ulja za pesto + 25 ml za tijesto, 50 g pinjola (tostiranih), 50 g mladog špinata, 100 g pršuta, 100 g graška, 2 jaja (100 g), 200 g oštrog brašna, 50 g cherry rajčica, sol, papar

Priprema:

  • Od brašna, jaja, prstohvata soli i malo maslinova ulja zamijesite tijesto za domaću tjesteninu na način da u sredini brašna napravite udubljenje u kojem razmutite jaja, maslinovo ulje i malo soli te polako umješavate dio po dio brašna. Tijesto mijesite 8 – 10 minuta te ostavite da se odmori u hladnjaku oko pola sata. 
  • Bosiljak, češnjak, pinjole, šaku blanširanog špinata i parmezan stavite u multipraktik i blendajte na srednjoj jačini postupno dodajući maslinovo ulje.
  • U blender dodajte i dvije kockice leda kako pesto ne bi izgubio boju.
  • Grašak blanširajte u vrućoj vodi 2 – 3 minute i vodu ne solite jer sol mahunarke čini žilavima.
  • Izvadite tijesto iz hladnjaka, podijelite na 4 jednaka dijela i razvaljajte dio po dio što tanje. Tako razvaljano tijesto možete zarolati u štrucu i rezati rezance (tagliatelle).
  • Domaću tjesteninu kuhajte 3 – 4 minute, dok nije al dente.
  • Na maslacu okrenite grašak i ostatak mladog špinata, popržite kratko pršut, dodajte tjesteninu, sjeckanu cherry rajčicu i pesto te sve zajedno dobro promiješajte, uz dodatak vode od tjestenine ako se čini presuho.
  • Začinite po želji te ukrasite parmezanom i bosiljkom. 

Još recepata potražite u Skukatćute. U prodaji je po cijeni od 20 kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Zašto nekima raste, a nekima ne? Znanost o tajnama erekcije
SVAKI JE POSEBAN

Zašto nekima raste, a nekima ne? Znanost o tajnama erekcije

Oko 26 posto muškaraca su tzv. showers, odnosno imaju penis koji u erekciji ostaje isti kao i u opuštenom stanju, dok se tzv. growersima on povećava - ponekad do 10 cm, pa mali tad postaju iznenađujuće veliki

Razvela se od muža koji umire od raka i ne žali: 'Svi su rekli da sam ga izdala, ali bilo je teško'
MUČNA ISPOVIJEST

Razvela se od muža koji umire od raka i ne žali: 'Svi su rekli da sam ga izdala, ali bilo je teško'

Trebalo joj je nekoliko mjeseci da se pomiri s dijagnozom i prilagodi se novom načinu života. Na kraju se sabrala i odlučila da će se suočiti s ovim izazovom ma koliko teško bilo
Evo čega se znakovi Zodijaka najviše boje: Blizanci samoće...
ŽIVOTNI STRAHOVI

Evo čega se znakovi Zodijaka najviše boje: Blizanci samoće...

Budući da je rođen da vlada, Lav toliko ne strahuje od gubitka položaja na profesionalnoj ili društvenoj ljestvici, ali ono čega se zaista boji je da netko ne pomisli da je on kukavica